Världsdagen för introverta

Världsdagen för introverta

När

2 januari 2039    
Hela dagen

Typ av evenemang

Världsdagen för introverta är en möjlighet för människor världen över att lära sig bättre förstå och uppskatta introverta personer. Den första Världsdagen för introverta hölls 2011 med anledning av att psykologen och författaren Felicitas Heyne publicerade detta blogginlägg som uppmanade till en dag för oss tysta. Låt oss inse det: introverta är en missförstådd minoritet. Vi lever i en extravert värld och introverta framstår ofta som arroganta och konstiga. Vilket de inte är. Introverta fungerar bara annorlunda.

Och låt oss inte glömma att även om introverta kan vara en minoritet, är de en majoritet i den begåvade befolkningen. De flesta kända vetenskapsmän, filosofer, konstnärer och tänkare är introverta. Introverta formar världen vi lever i. Men de måste också möta specifika hälsorisker, jobbrelaterade problem och ofta svåra relationer. Låt oss ta en stund den 2 januari och fundera på vad det innebär att vara en introvert. En bättre förståelse för introversion kommer att leda till en bättre värld.

Om Jonaz Juura 128 artiklar
Jonaz är initiativtagare till myEvo samt upphovsman för och huvudredaktör samt skribent på myEvo WEB men du kan även stöta på honom på myEvo LEARN; då främst som administratör. Sysslor som sammantaget upptar en god del av hans fritid. Hans primära intressen kretsar kring det mesta inom integralteorin; dock med betoning på psykologi, filosofi och spiritualitet. Därtill går hans själ igång på webbdesign och av att skriva samt av magiska stunder med djupa samtal. VDN-personlighetsfakta: INFJ enligt MBTI, 5w4 sx/sp enligt enneagrammet, Blå/Grön enligt DISC samt Grön/GUL/Turkos enligt Spiral Dynamics.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Lös först uppgiften för att sedan logga in: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.