Josefsson, D. & Linge, E. (2008). Hemligheten

Från ögonkast till varaktig relation

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Hemligheten är en bok för singlar som tröttnat på att vänta och som vill veta vad de kan göra för att hjälpa framtida kärleksrelationer på traven. Men också för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som händer i oss när vi försöker gå från förälskelse och vidare in i en varaktig kärleksrelation.

Med utgångspunkt från de senaste årens psykologiska forskning menar författarna att vi människor i allra högsta grad kan påverka våra förutsättningar både för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. Här visas hur detta går till, både i teori och praktik. Hemligheten är en bok som både berör och skapar förändring, och utgår från en i det här sammanhanget unik kombination av de båda psykologiska ansatserna anknytningsteori och kognitiv beteendeterapi (KBT).

  • Dan Josefsson är journalist och ägnar sig vanligen åt kultur- och samhällsjournalistik. Han har gjort flera uppmärksammade dokumentärer för Sveriges Television och skriver bland annat på Aftonbladets kultursida.
  • Egil Linge är psykoterapeut. Han har 30 års erfarenhet som terapeut och var en av dem som introducerade kognitiv psykoterapi i Sverige.

Några omdömen från läsare på Bokus

Verkligen läsvärd! Många nya tankar som ökar förståelsen hur man själv och andra fungerar. Och med denna kunskap gör att man som också boken ger,redskap att förändra. Rekommenderar till alla!

Alla som inte kan stanna i en varaktig relation eller skapa en borde läsa den här boken. Även alla som känner personer som mår dåligt. Ger väldigt bra svar på många svåra relationsfrågor.

Trots cheezy omslag och självhjälpsvibb väl värd att läsa! En bok som tycks behövas i en tid när skilsmässor är regel snarare än undantag.

Författarna förklarar på ett enkelt sätt hur barndomen präglar våra val i livet. De förklarar också hur det kan göra att vi får svårt att göra det vi vill av våra liv. De ger tips och råd som är lätta att förstå och tänka sig in i. De illustrerar detta med fallbeskrivningar och det gör det intressant och möjligt att förstå. Summan av kardemumman blir att man kan känna igen sig i de olika indelningarna av trygga och otrygga människor och att det bästa är att leta efter en trygg anknytningsperson, för den kan relatera bra till alla, till och med till mig!

Många aha-upplevelser och bra skriven. Träffsäkra verktyg, många saker man kunde identifiera sig med. Perfekt bok för dig som inte riktigt förstår varför du dras till vissa personer och hur du kan hantera dina rädslor.

Välskriven, tankeväckande och utvecklande. Anknytningsteori i praktiken för nybörjaren med tydliga och konkreta exempel ur verkliga livet. Rekommenderas starkt till den som är nyfiken på anknytningsteori.

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Josefsson, D. & Linge, E. (2008). Hemligheten”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lös först uppgiften för att sedan logga in: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.