En grundlig genomgång av Enneagrammet

Jan Irvin från Gnostic Media intervjuar i det här klippet Peter O’Hanrahan, verksam vid Enneagram in The Narrative Tradition och användare av Enneagrammet sedan 1970-talet. Klippet är 1 timme och 40 minuter långt och ger en grundligt översikt av Ennegrammet, däribland

  • Enneagrammets historia och utveckling, såväl symbolen som den psykologiska och spirituella tillämpningen
  • de nio personlighetstyperna/positionerna i Enneagonen
  • dynamiken mellan de olika typerna/positionerna vid stress respektive harmoni
  • hur Enneagrammet används i dag i olika kontexter
  • Enneagrammet i relation till t.ex. numerologi, astrologi och de medverkandes attityd till Attraktionslagen.

I mitt tycke ett måste för den som vill skaffa sig en någorlunda omfattande första förståelse för vad Enneagrammet är. 🙂

Om Jonaz Juura 128 artiklar
Jonaz är initiativtagare till myEvo samt upphovsman för och huvudredaktör samt skribent på myEvo WEB men du kan även stöta på honom på myEvo LEARN; då främst som administratör. Sysslor som sammantaget upptar en god del av hans fritid. Hans primära intressen kretsar kring det mesta inom integralteorin; dock med betoning på psykologi, filosofi och spiritualitet. Därtill går hans själ igång på webbdesign och av att skriva samt av magiska stunder med djupa samtal. VDN-personlighetsfakta: INFJ enligt MBTI, 5w4 sx/sp enligt enneagrammet, Blå/Grön enligt DISC samt Grön/GUL/Turkos enligt Spiral Dynamics.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Lös först uppgiften för att sedan logga in: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.