Rapport från IEC 2020: Första dagen avklarad

Sent om sider bestämde jag mig till sist för att anmäla mig till årets upplaga av Integral European Conference. Tveksam därför att jag inte kände mig helt frisk (stressreaktion sedan ett par dagar) + att det kostade en betydande slant, trots att arrangörerna p.g.a. den pågående pandemin har varit flexibla och generösa nog att erbjuda fyra olika entréavgiftsnivåer för samma innehåll. Men hade ju sett fram emot evenemanget en tid, då det kunde ge mig möjligheten att stråla samman med andra integralister och det utan att behöva bege mig till Budapest med allt vad det skulle innebära av både kostnader och mer eller mindre konstant överstimulering. Så att så fick det bli, och nu är första (halva) konferensdagen avklarad. ?

Konferensen – den fjärde i ordningen och som denna gång sker med hjälp av Zoom istället för på plats i Budapest p.g.a. covid-19 – är onekligen diger till sitt innehåll. Öppningsdagen startade förvisso först klockan 15.00, men jag insåg snabbt att jag skulle uppskatta att i efterhand kunna ta del av inspelningar från de olika evenemangen då det relativt snart blev olidligt för kroppen att sitta still framför datorn timme efter timme (trots insprängda pauser). Om det finns en och annan nackdel med att inte kunna mötas IRL, så är det absolut en av fördelarna.

Därutöver var det onekligen en häftig känsla att ha så pass många uppkopplade från så många olika länder samtidigt i ett och samma Zoom-event (ca 300-400 personer av de totalt över 1 000 anmälda deltagarna). Därtill trevligt att möta de proffsiga arrangörerna, samt förstås att i realtid få se och höra såväl Ken Wilber som Jeff “The Daily Evolver” Salzman. ?

Nå. Första dagen kunde mest ses som en introduktionsdag med några stycken insprängda musikaliska inslag. Imorgon blir det lite mer hands-on med bl.a. workshoppar i olika spår (ännu en gång tacksam för inspelningsmöjligheten så att jag kan se alla workshoppar i efterhand, oavsett vilket spår jag väljer ?). För egen del hyser jag mest intresse för Shadow Work, och hoppas kunna komma upp i tid för det yogapass som startar klockan 7.00. ??

Om Jonaz Juura 126 artiklar
Jonaz är initiativtagare till myEvo samt upphovsman för och huvudredaktör samt skribent på myEvo WEB men du kan även stöta på honom på myEvo LEARN; då främst som administratör. Sysslor som sammantaget upptar en god del av hans fritid. Hans primära intressen kretsar kring det mesta inom integralteorin; dock med betoning på psykologi, filosofi och spiritualitet. Därtill går hans själ igång på webbdesign och av att skriva samt av magiska stunder med djupa samtal. VDN-personlighetsfakta: INFJ enligt MBTI, 5w4 sx/sp enligt enneagrammet, Blå/Grön enligt DISC samt Grön/GUL/Turkos enligt Spiral Dynamics.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Lös först uppgiften för att sedan logga in: *