En av fem — en informationsfilm om högkänslighet

Första svenska spelfilmen om det högkänsliga personlighetsdraget

År 2019 kom denna första svenska informationsfilm om det högkänsliga personlighetsdraget som producerats av ett högkänsligt filmteam. Filmen kom att få titeln En av fem — en informationsfilm om högkänslighet och bland huvudrollerna kan vi bland annat se Nina Eklund Tegar, den svenska HSP-föreningens första ordförande.

Några ord om innehållet

Filmens huvudsakliga scener beskriver grovt sett tre av de jobbigaste situationerna för många högkänsliga personer. Först den besvärliga tonsårstiden med bland annat stökiga och högljudda klassrum. Sedan den vuxna personens upplevelse av överstimulering på arbetplatsen. Därefter den mogna högkänsliga personen som lätt blir överstimulerad av alltför högljudda fester.

Varje scen och situation får dock också sin lösning. Tonåringen får lov av lärare att lämna klassrummet för att studera i en lugnare miljö, samtidigt som han får tillfälle att växa som person genom att av de andra elverna uppskattas som en god extralärare. Ett snarlikt scenario blir utgången för den vuxna personen på arbetet, som av chefen får lov att ägna sig åt andra arbetsuppgifter i en lugnare miljö tills hon återhämtat sig från alla intryck. Detta medan värdinnan för festen ser till att ordna en lugnare sammankomst än vad hon tidigare planerat, och som därtill blir medveten om att även hennes egen man är högkänslig.

Vi ber att få lyfta på hatten för denna film och riktar ett stort tack till alla medverkande i filmteamet!

Om Jonaz Juura 128 artiklar
Jonaz är initiativtagare till myEvo samt upphovsman för och huvudredaktör samt skribent på myEvo WEB men du kan även stöta på honom på myEvo LEARN; då främst som administratör. Sysslor som sammantaget upptar en god del av hans fritid. Hans primära intressen kretsar kring det mesta inom integralteorin; dock med betoning på psykologi, filosofi och spiritualitet. Därtill går hans själ igång på webbdesign och av att skriva samt av magiska stunder med djupa samtal. VDN-personlighetsfakta: INFJ enligt MBTI, 5w4 sx/sp enligt enneagrammet, Blå/Grön enligt DISC samt Grön/GUL/Turkos enligt Spiral Dynamics.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Lös först uppgiften för att sedan logga in: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.