Rapport från IEC 2020: Dag 4–5 och slutsatser inför framtiden

Även en konferensmedverkan via Zoom kan kräva sin tribut i form av överstimulering för en tidigare rejält utbränd, introvert, högkänslig, INFJ, 5w4 och medelålders man kan jag nu konstatera. Lätt hänt när det finns så mycket att välja bland på det integrala smörgåsbordet från kl. 7 på morgonen till sena kvällen, och ändå så krockar precis som vanligt flera intressanta workshoppar tidsmässigt med varandra. Hur som helst, mitt beslut för dag 4 och 5 (lördag respektive söndag) blev att istället ägna dessa dagar åt utflykter IRL, nu när vårvärmen äntligen har anlänt och därmed nöjer mig med att ta del av det som kommer att finnas tillgängligt för nedladdning i efterhand från IEC 2020.

Med det sagt så känner jag mig ändå djupt tacksam för att jag fick vara med – och att jag gav mig själv chansen att var just det, trots att deltagandet som redan sagts tidigare kostade en bra slant. Och det jag har deltagit i har gett mig en del nya uppslag och har stärkt mig, både vad gäller min privata och vardagliga ILP (Integral Life Practice) och vilken riktning min integralistiska gärning ska ha utåt framöver.

Min inriktning: Gräsrotsnivå

Det jag har kommit fram till är bl.a. att jag ska fortsätta att verka på gräsrotsnivå i min strävan att använda mig av och växa genom en integralistisk ansats för att både förstå mig själv, andra och världen bättre – i bemärkelsen mer meningsfullhet – och samtidigt också förmedla det till den som vill läsa eller lyssna till mig. Så ja, jag kommer stärkt ur konferensen i min intention att i allt högre grad skapa innehåll på Juura.se som genomsyras av integralteorin – på ett eller annat sätt, men framför allt på ett grundläggande och därför så ett tillgängligt sätt som möjligt. Vilket, till min glädje, inkluderar mycket av det jag redan har åstadkommit här genom åren – t.ex. gällande enneagrammet och Myers-Briggs Type Indicator. Ty, det är på gräsrotsnivå jag hör hemma; och det är nog också där jag kan göra mest nytta både gentemot mig själv och er andra, samt gentemot den integrala rörelsen.

Det sistnämnda innebär exempelvis att jag kommer att förespråka att även framtida integralkonferenser ska arrangeras online – i stället för eller som komplement till de fysiska – för att fler (såväl deltagare som ledare och föreläsare) ska kunna medverka. Det finns dessutom många andra goda motiv till det – varav några stavas pengar, klimat och pandemier. Det gör också att integralismen som sådan kan bli mer tillgänglig för gemene man, vilket kommer att behövas om den ska kunna infria sitt inneboende löfte om att bidra till en bättre värld. Ty, världen har sannolikt fått nog av elitistiska ismer vid det här laget…

Mina uppslag: ILP och internetdejting

De nya uppslagen handlar framför allt om sådant jag ska lägga till i min ILP (Integral Life Practice). Det jag har främst i åtanke är dansen (vem kunde se det komma?!) men också ljud som stimulerar hjärnvågorna. Mina erfarenheter av thetavågorna under dag 3 väckte på allvar intresset för det sistnämnda.

Men jag har också fått ett spännande uppslag vad gäller att möjliggöra meningsfull internetdejting – något jag har haft ett intresse för under många, många år. Jag ska dock fundera lite på upplägget av en sådan tjänst innan jag ordar mer om det.

Om Jonaz Juura 126 artiklar
Jonaz är initiativtagare till myEvo samt upphovsman för och huvudredaktör samt skribent på myEvo WEB men du kan även stöta på honom på myEvo LEARN; då främst som administratör. Sysslor som sammantaget upptar en god del av hans fritid. Hans primära intressen kretsar kring det mesta inom integralteorin; dock med betoning på psykologi, filosofi och spiritualitet. Därtill går hans själ igång på webbdesign och av att skriva samt av magiska stunder med djupa samtal. VDN-personlighetsfakta: INFJ enligt MBTI, 5w4 sx/sp enligt enneagrammet, Blå/Grön enligt DISC samt Grön/GUL/Turkos enligt Spiral Dynamics.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Lös först uppgiften för att sedan logga in: *